Algemene voordelen van Shea Butter

Algemene voordelen van Shea Butter

Dorothy Atkins

Dorothy Atkins | Hoofdredacteur | E-mail

Karitéboter is steeds populairder geworden als een hydraterende ingrediënt in hedendaagse schoonheidsproducten. Het komt van de karitéboom, die groeit op zeldzame bomen in de Sahelliem van Afrika. En vanwege het ontluikende cosmetische gebruik van sheaboter in de westerse wereld, zijn de Afrikaanse vrouwen die de noten oogsten in staat om hun kinderen te voeden en naar school te sturen. In 1990, de Vereniging Songtaab-Yalgre werd opgericht om Mossi-vrouwen, velen van hen weduwen, te leren lezen en schrijven. Maar na het voltooien van geletterdheid, vond de organisatie dat ze meer moesten doen om de vrouwen te helpen de armoede te overwinnen. "We hebben besloten om de productie van sheaboter te starten omdat het dorpsvrouwen geld kan helpen," vertelde de vice-president van Songtaab-Yalgre, Clarisse Nonguierma, aan AFP. Dankzij extra organisaties zoals Project Karite (karite is het Franse woord voor "shea"), die de vrouwen organiseert en voorziet van uitrusting, sheaboter, in termen van export, nu gerangschikt bijna net zo hoog als katoen in gebieden zoals Burkina Faso. En vanwege merken die door Shea zijn gepleegd, zoals De Body Shop en L'Occitane, de waarde ervan voor Afrikaanse vrouwen blijft groeien.

Deel Met Je Vrienden

Gerelateerde Artikelen

add