Ken je ingrediënten: glycolzuur

Ken je ingrediënten: glycolzuur

Dorothy Atkins

Dorothy Atkins | Hoofdredacteur | E-mail

Wat het is: Glycolzuur (of hydroxyazijnzuur) behoort tot de familie van alfahydroxyzuren (AHA), een groep natuurlijke stoffen afgeleid van fruit. Glycolzuur zelf is afgeleid van suikerriet.

Wat het doet: Glycolzuur is een exfoliant. Het lost de "lijm" op die de dode huidcellen op het oppervlak houdt, waardoor ze kunnen afpellen. Bovendien versnelt het de celvernieuwing en stimuleert het de productie van collageen en elastine. Hierdoor ziet de huid er gladder uit en zijn de rimpels minder uitgesproken. Het is ook effectief bij de behandeling van hyperpigmentatie. Glycolzuur heeft ook het vermogen om vocht in de pas geëxfolieerde huid te trekken, waardoor het gehydrateerd blijft.

Bijwerkingen: Hoge concentraties glycolzuur kunnen irriterend zijn en mogen alleen worden toegediend door een bekwame medische professional. Glycolzuur kan de huid gevoeliger voor de zon achterlaten, dus het wordt aanbevolen om een ​​zonnebrandcrème na afschilfering te gebruiken.

(Bronnen: dermatologische chirurgie, oktober 1998, Journal of Cosmetic Dermatology, december 2008, en Photodermatol Photoimmunol Photomed, februari 2003)

Deel Met Je Vrienden

Gerelateerde Artikelen

add