5 Cosmetische oliën gebruikt door onze voorouders

5 Cosmetische oliën gebruikt door onze voorouders

Dorothy Atkins

Dorothy Atkins | Hoofdredacteur | E-mail

Welke oliën gebruikten onze voorouders op hun huid en haar? Het Toilette van gezondheid, schoonheid en mode noemt de meest voorkomende:

1. Olie van cacao

De olie van cacao is de beste en meest natuurlijke van alle pomades. Het is goed aangepast aan droge huid, die het zacht en soepel maakt, zonder vettig te lijken. Het wordt veel gebruikt door de Spaanse dames van Mexico. In Frankrijk en Engeland kan het niet puur worden gebruikt, omdat het te hard groeit. Het wordt noodzakelijk om het te mengen met een andere olie-als olie van ben, of olie van zoete amandelen koudgetrokken.

2. Olie van ben

Oil of ben wordt geëxtraheerd door expressie van noten met dezelfde naam. Oil of ben bezit de eigenschap nooit ranzig te worden; het heeft geen smaak of geur; en als gevolg van deze laatste eigenschap gebruiken de parfumeurs het met voordeel om de geur van bloemen af ​​te nemen en zeer aangename essenties te maken. De dames gebruiken deze olie om de huid te verzachten. Wanneer het wordt gemengd met azijn en nitre, wordt het ook gebruikt voor het genezen van puistjes en jeuk. De olie van ben wordt bovendien met succes gebruikt als lenigheid voor zwervers, bittere uitbarstingen, gesprongen lippen en pijnlijke borsten.

3. Olie van tarwe

Deze olie wordt geëxtraheerd door een ijzeren pers, op dezelfde manier als olie van amandelen. Het is uitstekend voor chaps, zowel van de lippen of handen, tettery uitbarstingen en stijfheid van de huid.

4. Olie van tuberoses en jasmijn

De essentie van deze en andere geurige bloemen komt overeen met olijfolie, olie van zoete amandelen of olie van ben. De oliën van tuberoses, of jasmijnbloemen zijn van nut voor het toilet vanwege hun geur. Er zijn gevallen waarin ze met succes kunnen worden gebruikt door middel van wrijving, om de zenuwen te troosten en te versterken, en om de huid te ondersteunen wanneer ze te ontspannen zijn - hoewel we buiten hun geur houden, hebben ze weinig voordeel boven de bovengenoemde oliën.

5. Olie of talkwater

Hoge ouderdom werd verleend door de Ouden op een water of olie van talk, waarvan zij het eigendom bezaten om de teint te blancheren, en vrouwen de frisheid van de jeugd tot de meest gevorderde leeftijd te verzekeren. De manier waarop zij deze kostbare cosmetica hebben samengesteld, heeft ons nog niet bereikt. Een Franse auteur heeft echter de weg geëffend voor het samenstellen van een vloeistof die als vervanging kan dienen; en een Duitse scheikundige publiceerde enkele jaren geleden een methode om dit geheim te bezorgen dat de cosmetica uit de oudheid bezat. 'Allen,' zegt hij, 'die hun aandacht op cosmetica hebben gericht, betreuren het verlies van het geheim van het maken van talkwater en hebben het als een ontdekking gezien van het grootste belang voor de Gratiën.' 'De volgende compositie misschien benaderingen die het dichtst bij die hoog aangeschreven cosmetica liggen, 'zegt de auteur van Abdeker, die door hem is vastgelegd als volgt:

"Neem een ​​hoeveelheid talk, verdeel het in lanunae en calcineer het met gele zwavel. Bevochtig het en was het in een grote hoeveelheid heet water. Als je zeker weet dat je alle zouten door dit wassen hebt geëxtraheerd, giet je het water voorzichtig uit en laat je de pulp op de bodem van het vat drogen. Droog, calcineer het in een oven gedurende twee uur met een sterke hitte. Neem een ​​pond van deze gecalcineerde talk en reduceer het tot poeder, met twee ounce salmoniak. Doe het geheel in een glazen fles en plaats het op een vochtige plaats. Alle talk lost zich spontaan op, en dan hoef je niets anders te doen dan de likeur voorzichtig af te gieten, en zorg ervoor hem niet te verstoren. "Deze drank is zo helder en zo helder als een parel, en het is onmogelijk om de drank te presenteren seks met een cosmetica waarvan de effecten verbazingwekkender zijn.

M. Justi, een Duitse chemicus, die ook trachtte een geheim terug te vinden dat zo belangrijk was voor het schone geslacht, legt het volgende proces vast: neem twee delen van Venetiaanse talk en twee delen gecalcineerde borax.

Nadat M. Justi deze stoffen perfect had verpulverd en verminderd, plaatste hij ze in een smeltkroes, die hij afdekte met een deksel en in een oven plaatste. Hij stelde het een uur bloot aan een zeer hevige hitte, en aan het eind van die tijd vond hij het mengsel omgevormd in glas, met een geelgroene kleur. Dit glas reduceerde hij tot poeder, mengde het vervolgens met twee delen zout van wijnsteen en smolt opnieuw het geheel in een smeltkroes. Bij deze tweede fusie verkreeg hij een mis, die hij in een kelder plaatste, op een schuin stuk glas, met een vat eronder. In korte tijd werd het geheel omgezet in een vloeistof waarin de talk perfect was opgelost.

De auteurs van de Encyclopoedie Fransaise, zeggen, "het is duidelijk dat je door dit proces een vloeistof van dezelfde aard verkrijgt als die olie van wijnsteen, per deliquium, die niets anders is dan een vaste alkali opgelost door vochtigheid. Het is zeer twijfelachtig of de talk überhaupt bijdraagt ​​aan de eigenschappen van deze vloeistof: maar het is zeker dat vaste alkali de eigenschap heeft de huid perfect wit en helder te maken en eventuele vlekken weg te nemen die ze kan hebben opgelopen. Voor de rest lijkt het erop dat deze vloeistof zonder gevaar voor de huid kan worden aangebracht. "

Welke zou je gebruikt hebben?

Deel Met Je Vrienden

Gerelateerde Artikelen

add