Ken uw ingrediënten: Bismuth Oxychloride

Ken uw ingrediënten: Bismuth Oxychloride

Dorothy Atkins

Dorothy Atkins | Hoofdredacteur | E-mail

Wat het is Bismuth Oxychloride is een wit poeder dat zelden voorkomt in de natuur. Het wordt meestal gemaakt door bismut, een bijproduct van lood en koper metaalraffinage, te combineren met chloride en water.

Wat het doet Bismuth Oxychloride hecht goed op de huid, waardoor make-up langer blijft zitten. Het geeft de huid ook een zijdezacht gevoel en een witte glans of parelmoerachtige finish. De gloed reflecteert het licht weg van de huid en helpt rimpels en fijne lijntjes te verbergen. Het wordt ook gebruikt als kleurstof: het geeft een witte kleur aan cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging. Bovendien is het een absorberend middel en een verdikkingsmiddel.

Bijwerkingen Bismuth Oxychloride heeft een unieke unieke kristallijne structuur. Dat betekent dat het kristal in de poriën kan blijven steken en de huid kan irriteren. Dit kan roodheid, jeuk en rosacea verergeren. Bismut Oxychloride mag niet worden gebruikt in lipproducten.

(Bron: paulaschoice.com)

Deel Met Je Vrienden

Gerelateerde Artikelen

add